Звездата на Армения обяви оттеглянето си от националния отбор

Звездата на Армения обяви оттеглянето си от националния отбор

Атакуващият футболист на Рома Хенрих Мхитарян обяви своето оттегляне от националния отбор на Армения. 33-годишният играч записа 95 мача с 32 гола и 25 асистенции за своята родина след дебюта си през 2007-а.

“Скъпи приятели, помня кога облякох за пръв път моята национална фланелка. Това беше в контрола срещу Панама, а първият ми гол дойде в световна квалификация срещу Естония. Исках да спечеля всяка стъпка в моята кариера без значение колко трудно щеше да бъде. Беше чест да играя за моята родина в продължение на 15 години и още по-голяма да бъда нейн капитан през последните 6 години. След 95 мача, усърдна работа, страст и непрецедентни възходи и падения, докато представях родината ми на терена, аз взех решението да се оттегля от арменския националния отбор. Стигнах до това решение след последния ми двубой срещу Германия през ноември.

Мисля, че това е подходящият момент. Дадох всичко, което можех, за моя национален тим. Следователно през следващите години ще се концентрирам изцяло върху моята клубна кариера. Направих първите си футболни стъпки в Армения, моята родина, и винаги ще бъда благодарен на всички които са ме подкрепяли, тренирали, играли с мен и допринасяли за израстването ми като футболист и човек. Успех на моя национален отбор! Завинаги ваш, Хено”, написа Мхитарян в Инстаграм.

Още от Футбол свят

Виж всички