Клоп: Все едно два лъва се биеха

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри емоциите си след успеха с дузпи над Челси на финала за Карабао Къп. Макар да нямаше голове в редовното време и в продълженията, двата тима изиграха доста вълнуващ двубой, който завърши и с истинска драма с 22 изпълнени дузпи. Германският специалист сравни мача с битка между два лъва.

"Все едно два лъва се биеха помежду си, пълна лудост. Те започнаха по-силно, след това ние се съвзехме и бяхме по-добри. През второто полувреме беше същото. Челси създаде две много хубави положения, след това ние отново взехме нещата в свои ръце, а накрая всички бяхме много уморени, но трябваше да удържим до края. След това дойдоха дузпите, които бяха най-впечатляващите, които съм виждал. Наистина страхотно бе да спечелим по този начин. Изминахме целия този път като отбор и това много ми хареса", заяви Клоп.

Ливърпул използва 32-ма различни играчи по време на турнира и Клоп не забрави за тяхната роля за постигането на този успех.

"Щеше да е страхотно, ако имах още играчи в групата за мача. Днес трябваше да взема някои трудни решения, но събрах играчите, включително и тези, които не попаднаха в групата и им казах, че те са моят отбор. В това число включвам и Тайлър Мортън, който бе с лека контузия, Конър Брадли, Харви Блеър, Елайджа Диксън-Бонър, който също записа няколко минути, както и Адриан, който ни спаси задника срещу Престън. Цялото пътуване бе невероятно. Без Такуми Минамино и Дивок Ориги и техните голове, нямаше да сме тук. Губехме с 1:3 от Лестър и повечето хора ни бяха отписали, но ние направихме обрат и спечелихме с дузпи. След това трябваше да променим подхода. Направихме 0:0 с Арсенал у дома и нямаше нищо позитивно, но в реванша отидахме там и спечелихме по чудесен начин. Така стигнахме и до днешния финал с Челси", допълни германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички