Българска звезда в League of Legends продължава да прави фурор в LEC

Българска звезда в League of Legends продължава да прави фурор в LEC

Отборът на Fnatic със Здравец "Hylissang" Гълъбов взе важна победа срещу първия в класирането Rogue в голямото дерби от кръга. И двата състава започнаха добре и играха с всички сили. Българската звезда и Елиас "Upset" Лип успяха да вземат контрол в долната част на картата. Razork, който изигра игра №100 за него в LEC, пък успя прекрасно да разчете опонента си в Jungle и заслужено взе MVP наградата. 

Втората среща за уикенда мина прекрасно за Fnatic. Геймърите победиха МАD Lions в зрелищен мач, в който изпъкна именно Здравец Гълъбов. Миналогодишните победители започнаха силно, в първите минути битката изглеждаше контролирана от тях. Имаха контрол навсякъде по картата, а Hyli и Upset не успяваха да овладеят ситуацията. Fnatic успя да вземе turret на Top Lane и няколко убийства, като това доведе до изравняване на силите. Oт този момент Здравец Гълъбов започна да натиска опонента си и да взима убийство след убийство с любимия си Pyke. Логично и заслужено той получи и шестата си за сезона MVP награда.

В класирането на LEC геймърите от Fnatic продължават да са много близо до първото място, което към този момент заемат играчите на Rogue.

Aвтор: Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти