Конте: Трябва да обръщаме повече внимание на пазара, нещо в миналото е объркано

Конте: Трябва да обръщаме повече внимание на пазара, нещо в миналото е объркано

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте коментира трансферната активност на клуб през зимния прозорец. Според него ръководството е направило всичко възможно да подсили състава, а фактът, че четирима играчи (б.ред. - Ндомбеле, Деле Али, Хил, Ло Селсо и Кларк) напуснаха отбора за постоянно или под наем, доказва, че в миналото трансферната политика е била объркана.

"Трябва да обръщаме повече внимание на пазара, за да привличаме играчи. Това става от фундаментално значение. Кулушевски е добър футболист, млад е и притежава страхотен талант. Може да играе като №9 или като №10, но има потенциала да действа и като уинг-бек. И двете ни нови попълнения са готови и са на разположение за утре. Със сигурност не е добре да стартират, защото имат нужда от това да поработят с останалите. И двамата обаче могат да ни помогнат много.

Мисля, че клубът се опита да направи най-доброто на пазара. Знаете, че през януари не е никак лесно, защото няма много възможности. Родриго (Бентанкур) и Деян (Кулушевски) имат перспективата да следват философията на Тотнъм. Те са млади и талантливи и са много важни за бъдещето.

Решението за тези, които бяха пратени под наем, беше правилно. Да пратиш четирима под наем и да направиш още един изходящ трансфер показва, че е нещо в миналото е объркано.

Мисля, че сега съставът е по-завършен", коментира Конте на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти