Медведев полудя и крещя на съдията на стола, нарече го "малко коте"

Медведев полудя и крещя на съдията на стола, нарече го "малко коте"

Даниил Медведев продължава да впечатлява с резултатите си на корта и се класира отново на финала в Australian Open, като може да спечели втора поредна титла от "Големия шлем", ако надделее над Рафаел Надал.

По време на полуфиналния си сблъсък обаче срещу Стефанос Циципас руснакът имаше истерични изблици и крясъци, насочени към съдията на стола Жауме Кампистол.

Медведев с викове настояваше съперникът му да получи официално предупреждение за инструкции към него по време на мача от баща му, който му е и треньор. Това е непозволено при мъжете и не за първи път Циципас е обвиняван в такова поведение, а самият Медведев напълно изгуби разсъдъка си и беснееше срещу съдията.

Руснакът пита иронично и "Как може да си толкова зле на полуфинал в "Големия шлем", като впоследствие дори заяви, че ако Кампистол не накаже Циципас, то той е "малко коте".

Поводът за изблика му иначе беше получено предупреждение за нецензурни изрази по време на двубоя, което отключи тирадата му. В интерес на истината след края на двубоя Медведев се извини на съдията за невъздържаното си поведение.

Още от Тенис

Виж всички