Финал за Купата на България: Гунчев срещу Гунчева, сестра срещу сестра 🏐 🥇

Финал за Купата на България: Гунчев срещу Гунчева, сестра срещу сестра 🏐 🥇

Финалът за Купата при жените ще противопостави Марица (Пловдив) и Варна ДКС. Двубоят е на 28 януари от 19:00 часа в бургаската зала „Младост“. Един срещу друг ще се изправят носителят на Трофея, който отстрани ЦСКА и варненки, които се справиха с конкуренцията на Казанлък.

Освен финален спор за отличието, двубоят ще бъде и много емоционален, тъй като противопоставя роднини от двете страни на мрежата.

В пряк сблъсък на игрището ще излязат треньорът на Варна ДКС Стоян Гунчев и дъщеря му Кристина Гунчева, която е основен разпределител на Марица. Сестра срещу сестра – централнният блокировач на Марица Боряна Ангелова, срещу играещата на същия пост за Варна Майа Ангелова.

Стоян Гунчев

„Семеен финал. Страхотно. Гунчев срещу Гунчева - естествено, че има много емоции. Няма по-хубаво от това. Веднага ми идва мисълта за семейния финал на Стоеви. Преди години в Румъния, баща и син - Стоян Стоев и Мартин Стоев се изправиха един срещу друг за Купата и завършиха на първите две места. Точно като нас, вървим по техните стъпки (смее се). Надявам се да стане много хубав мач", коментира за BGvolleyball.com треньорът на Варна ДКС Стоян Гунчев.

Кристина Гунчева

"Шегувах се дълго време с баща си, че пълното щастие в нашия волейболен календар тази година ще е да играем финали и за купата и в първенството на България. Много съм горда с него, за пореден път показва зъби ! Неговите момичета, показаха голям колектив и амбиция и това ги доведе до този финал. С него сме изминали дълъг път и сме преживяли доста неща на терена. До сега винаги от една и съща страна на мрежата, рамо до рамо, но нямам търпение да споделя и това преживяване с него! Нека по-добрият Гунчев победи!", каза за BGvolleyball.com разпределителката на Марица Кристина Гунчева.

Още от Волейбол

Виж всички