Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Беласица (Петрич) - Вихрен (Сандански)

Франсис Нгану загубил 7 милиона в UFC

Франсис Нгану отказа да подпише нов договор с UFC и в края на годината ще може да напусне. "The Predator" щеше да напусне още този месец, но защити титлата си с победа над Сирил Ган и така договора автоматично се удължи до края на 2022 година. Франсис е в серия от 7 поредни победи и прибра само 600 000 долара от победата си над Ган в Калифорния. Нгану вече обяви, че повече никога няма да се бие за такива пари. В последните си 7 битки Франсис е загубил 7 милиона долара, защото не искал да подпише нова сделка. 

Това обаче не го притеснява, защото той твърди, че това е цената на неговата свобода. В интервю за MMA Fighting Нгану сподели още по темата:

Оставям доста пари на маса още от битката си със Стипе Миочич. До днешна дата съм загубил 7 милиона долара, но се радвам на тези 600 000 долара. Аз отстоявах позицията си. Свободата няма нищо общо с парите. Трябва да се откажеш от едното, за да получиш другото. Отказваш парите, за да имаш свобода или обратното. Това не беше просто битка в октагона, а битка за всичко, което отстоявам. Това беше бой за нещата, в които вярвам. Те се свързаха с мен и предложиха повече пари, но им отказах, защото на този етап това вече нямаше значение. Оставих много пари на масата, но не ми пука. Щастлив съм с тези 600 000 долара, защото ще спечеля всичко.

За 7 години в UFC и 14 битки под техния банер Нгану е заработил само $2 737 500 долара.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти