Ериксен започна тренировки с Аякс

Бившият национал на Дания Кристиан Ериксен вече тренира с резервите на Аякс, за да си възвърне физическата форма, докато търси нов отбор, съобщи бившият му клуб. Той е най-близо до трансфер в Брентфорд. 29-годишният футболист не е играл, откакто получи сърдечен арест по време на първия мач на Дания на Европейското първенство срещу Финландия (0:1) през юни.

Договорът му с Интер беше прекратен по взаимно съгласие миналия месец, защото той не може да играе в Италия, след като му беше поставен имплантируем кардиовертер-дефибрилатор.

Ериксен започна своята кариера при мъжете в Аякс, като дебютира през 2010 г. като 18-годишен, след като си проправи път през юношеските отбори на клуба.

След като спечели три титли на Нидерландия, той подписа с Тотнъм през 2013 г., преди да се присъедини към Интер през 2020 г.

"Много съм щастлив, че съм тук. Познавам хората, имам чувството, че се прибирам вкъщи, защото бях тук толкова дълго", каза Ериксен в изявление, публикувано на уебсайта на клуба, който пуска негова снимка в действие на тренировъчната база, наречена "De Toekomst" или "Бъдещето".

Наставникът на втория отбор Джон Хейтинга приветства Ериксен обратно в Амстердам. "Страхотно е, че той може да тренира с нас. Кристиян е футболист, който е пример за много от нашите момчета, източник на вдъхновение за младежите", заяви Хейтинга.

Ериксен каза пред датския телевизионен оператор "DR1" в интервю този месец, че се стреми да играе за Дания на Световно първенство в Катар.

Още от Футбол свят

Виж всички