Стана ясно колко е таванът на заплатите в Берое

5000 лева ще е новият таван на заплатите в Берое, съобщава “Тема Спорт”. Колко от останалите футболисти или от тези, които ще дойдат през тази зима, ще го вземат, остава в тайна. Предполага се, че става въпрос само за някои чужденци.

Сняг изненада БГ отборите в Турция, контролите на ЦСКА-София, Берое и Славия под въпрос
Сняг изненада БГ отборите в Турция, контролите на ЦСКА-София, Берое и Славия под въпрос

Както е известно, държавата в лицето на ТЕЦ „Марица-изток 2“ оттегли издръжката си и това постави съществуването на Берое на карта. Бе създадено сдружение, включващо хора от местния бизнес, общината и феновете, което да управлява клуба. До края на сезона финансирането е подсигурено.

Както е известно, Берое обяви и нов старши треньор в лицето на Петър Хубчев, който се завръща след близо 6 години. Таванът на заплатите е бил обявен на всеки играч при преговорите за намаляване на възнагражденията. Доста от футболистите обаче решиха да приемат другата „оферта“ на ръководството – да си тръгнат, ако не са съгласни с рестрикциите. Това направиха Александър Василев, Александър Цветков, Нордин Бекер, Кукула и Реян Даскалов.

Четири от звездите на Берое пък показват завидна лоялност към клуба до този момент. Става въпрос за Илиян Стефанов, Абубакар Тунгара, Кийлън Лебон и Алиун Фoл. Към всеки един от тях има интерес от други клубове, но състезателите заминаха на подготовка със заралии в Турция.

Днес от 16:00 часа “заралии” ще изиграят първата си контрола в южната ни съседка - срещу руския Оренбург.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти