Мирела Демирева получи наградата си за "Атлет на България" за 2021 година

Мирела Демирева получи наградата си за "Атлет на България" за 2021 година

Мирела Демирева получи наградата си за "Атлет номер 1 на България" за 2021 година.

Финалистката в скока на височина от олимпийските игри в Токио се прибра специално за церемонията от Нидерландия, където живее и тренира.

Демирева получи купата си за №1 и технологичен подарък лично от Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на водещия български телеком А1, който е телекомуникационен партньор на БФЛА.

"Щастливи сме, че днес сме заедно тук с най-добрия атлет на България за 2021 година Мирела Демирева. Честито на Мирела за това признание, което получи от спортните журналисти. За нас е важно да продължаваме да подкрепяме младите български спортисти, защото това са бъдещите звезди на България. Всички знаем че, спортът учи на дисциплина, усърдие, самоувереност и амбиция за постигане на високи цели, а това са качества, които определят успеха ни не само в спорта, но и в живота. За нас е чест и отговорност да подкрепяме вече толкова години българската атлетика и да бъдем част от големите постижения на нашите спортисти. Пожелавам здрава година и много успехи на Мирела и останалите ни атлети", каза по време на награждаването Илияна Захариева.

Демирева благодари за наградата и за признанието, което и е оказано, а също така и на БФЛА и нейните партньори.

"Благодаря и на хората, които гледат скок на височина, оценяват труда ми и ме уважават. Обещавам през 2022-а година да покажа най-доброто, на което съм способна. Ще скачам, докато мога. Надявам се да имаме все по-хубави поводи за празнуване", коментира Демирева.

Тя печели анкетата "Атлет на България" за трети път след 2016-а, когато стана втора на олимпиадата в Рио и 2018-а, когато стана вицешампионка на Европа.

Гост на церемонията беше и Антон Бонов от списание "Атлетика", който организира и 23-ата анкета за "Атлет на България".

Още от Лека атлетика

Виж всички