Световното първенство по водни спортове във Фукуока беше отложено за 2023 година заради пандемията

Световното първенство по водни спортове във Фукуока беше отложено за 2023 година заради пандемията

Световното първенство по водни спортове във Фукуока (Япония) беше отложено за 2023 година заради пандемията от коронавирус. Това съобщи за ТАСС президентът на руската федерация по плуване и член на Бюрото на Международната централа (ФИНА) Владимир Салников.

Първоначално Световното първенство трябваше да се проведе от 16 юли до 1 август 2021-а. Заради отлагането на Олимпийските игри в Токио то беше пренасрочено за 13-29 май 2022 година.

"В петък се проведе заседание на Бюрото на ФИНА, на което беше гласувано отлагане на Световното първенство за 2023 година заради пандемията и други въпроси, свързани с организацията на пристигане и настаняване на участниците в контекста на мерките срещу коронавируса. Алтернативни варианти за провеждането на Световното първенство не бяха намерени", каза Салников.

Той обясни, че точните дати за Мондиала през 2023-а все още не са определени. Световното първенство през 2023-а трябваше да се проведе в Доха. Казан ще бъде домакин на турнира през 2025 година.

Световното първенство по водни спортове раздава медали по плуване, скокове във вода, хай дайвинг, водна топка и синхронно плуване. Последното Световно първенство се проведе през 2019-а в Гуанджу (Република Корея).

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти