Тейшейра ще защитава титлата си срещу Прохазка на UFC 274

Тейшейра ще защитава титлата си срещу Прохазка на UFC 274

Гловър Тейшейра ще брани титлата си в полутежка категория срещу Ижи Прохазка. Двамата ще се бият на събитието UFC 274, което ще се проведе на 7 май. Все още не е ясна локацията, но вероятно ще бъде някъде в САЩ. Новината беше споделена от Брет Окамото от ESPN.

Тейшейра е с рекорд 33-7 в ММА и е в серия от 6 поредни победи. Гловър спечели титлата след победа над Ян Блахович в края на 2021 година. Той печели 28 от срещите си с приключване и има 3 загуби с нокаут в кариерата си. Тейшейра приключва 5 от последните си 6 битки.

Прохазка от своя страна е с рекорд 28-3-1 в ММА и е в серия от 12 поредни победи. Той дебютира силно в UFC и нокаутира Юздемир и Рейес, с което си спечели бонуси. Иржи приключва 27 от срещите си, като 25 са с нокаут. Неговите 3 загуби са с приключване. Той е бивш шампион на RIZIN.

За последно Прохазка загуби през 2015 година от Мохамед Лавал. Той обаче успя да му отмъсти и го нокаутира през 2019 година. Само Лавал успя да победи Иржи в последните му 24 битки в ММА./mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички