Карлос Насар: Които са се надявали да бъда хванат с допинг, ще останат разочаровани 🏋🏿‍♀️

Голямата цел пред световния шампион във вдигането на тежести е злато от Париж 2024

Очакванията за нови успехи притесняват световния шампион по вдигане на тежести Карлос Насар. Той е уверен, че допинг скандалите в българските щанги са останали в миналото. Това заяви пред bTV 19-годишният национал, чиято нова голяма цел е злато на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Карлос Насар: Пазя дори водата си от допинг
Карлос Насар: Пазя дори водата си от допинг

"Щях да съм много разочарован, ако не бях постигнал своята цел. Бях почти сигурен, че ще постигна световната титла.", коментира Насар, който триумфира в кат. до 81 кг. в Ташкент (Узбекистан) миналия декември.

Карлос Насар: Вече ще бъда в категория до 89 кг
Карлос Насар: Вече ще бъда в категория до 89 кг

"Никога няма да бъда хванат с допинг. Които са се надявали да бъда хванат, не знам и аз по какви причини, ще бъдат разочаровани. Българският национален отбор по вдигане на тежести е против допинга.", заяви шампионът.

Карлос Насар е Щангист на годината в България
Карлос Насар е Щангист на годината в България

Насар изрази съжаление, че България загуби домакинството на 100-о европейско първенство по вдигане на тежести, което трябваше да се проведе в София през април. Заради съдебни битки и невписване в съда на новото ръководство, европейската централа ни отне шампионата и стартира процедура по търсене на друг организатор.

Себастиан Чарлз, btvnovinite.bg

Още от Други спортове

Виж всички