Изповедта на Петър Колев: Измиха си ръцете с мен, защото бях неудобен - мучащите фенове не бяха особено оригинални

Изповедта на Петър Колев: Измиха си ръцете с мен, защото бях неудобен - мучащите фенове не бяха особено оригинални

Вече бившият старши треньор на Берое Петър Колев сподели своята версия за раздялата си с клуба от Стара Загора. Той прекрати договора си в четвъртък, след като от доста време част от феновете го призоваваха да подаде оставка. Колев използва социалните мрежи, за да отговори на всички обвинения, като призна, че не е имал никаква подкрепа от страна на ръководството. 

Публикуваме написаното от Петър Колев без редакторска намеса: 

“Приятели, днес официално разтрогнах договора си с Берое. Мислено го бях направил отдавна. Тъй като в договора ми няма опция за обезщетение, имах едно единствено изискване към работодателя - да предприеме съответните действия, като спази закона и Кодекса на труда. За да не четете небивалици по този въпрос, можех да обясня, но никой не ме попита. Нямах отговор на въпроса как ще се процедира с екипа ми. Така се наложи внушението, че едва ли не притискам клуба за лични облаги. 

Официално: Берое се раздели с Петър Колев
Официално: Берое се раздели с Петър Колев

Впрочем „сценарият“ за дестабилизирането, кризата и хаоса в Берое предвиждаше главната причина за случващото се да бъде „ПРОБЛЕМЪТ С ТРЕНЬОРА“. Така удобно можеха да се прикрият истинските интереси - икономически, политически, както и лични амбиции на „влиятелни“ фактори във футбола. Аз бях неудобният за този „проект“ треньор. Никак, ама никак не се вписвах в него! Поради това моите идеи, необходими мерки и предложения срещаха равнодушие и бездействие, въпреки че не струваха пари. Не се примирих. Работихме здраво. С екипа ми изградихме добър отбор и имахме постижения. Но когато побеждавахме - нищо. Наблягаше се основно на загубите с една обобщаваща оценка - „слаби резултати“. А те бяха грешките на растежа. Но кой ти мисли и на кого му пука? Няма време за чакане. 

Петър Колев: Такова е "разбирането" ми за "положението"... Срам!
Петър Колев: Такова е "разбирането" ми за "положението"... Срам!

В тази връзка искам да благодаря на моите колеги треньори, които няколко пъти на пресконференции след мачове дадоха пред камерите положителни оценки за отбора и за мен, въпреки че сме конкуренти. Благодаря, колеги! Това не спря действията на „задкулисието“ да бъде употребен треньорът като главен виновник. С тази цел на сцената се разигра нескопосано режисираният медиен спектакъл: „ Има Колев - има проблем, няма Колев - няма проблем.“ Нали си спомняте как още след първия кръг преди всеки мач ме предупреждаваха, че ако паднем, ще ме уволнят, а след мача - че уволнението предстои? А колко пъти се цитираха дори имената на поне трима колеги, с които вече е разговаряно, и те уж са се съгласили да ме сменят?! 

Петър Колев отказва да напусне Берое, иска обезщетение от клуба
Петър Колев отказва да напусне Берое, иска обезщетение от клуба

Това не се оказа достатъчно, за да се затвърди мнението за „ТРЕНЬОРА ВИНОВНИК“ и да бъде решен „основният проблем“ на Берое. Тогава на сцената беше изведен „многобройният отряд“ от т.нар.“фенове“. След като от доста време загряваха с „викове оставка“ и мучаха край терена, най- после нахлуха и на стадиона в двете роли - на „наказателен отряд“ и „спасители“. Не бяха особено оригинални с тази акция, защото такова дежавю сме го гледали няколко пъти при мои предшественици. Все пак може би са допринесли „играта за наивници“ да продължи. След тези действия на „загрижени“ журналисти и фенове, разбрах, че сериозно съм засегнал определени интереси. Че ако аз съм „виновникът“, всички останали отговорни и безотговорни, удобно си „измиват ръцете“. Така си обяснявам и продължаващата канонада от злостни нападки и квалификации дори когато договорът ми с Берое почти беше приключил формално, а поръчката на „кукловодите“ изпълнена. 

Петър Колев отказва да разтрогне договора си с Берое?
Петър Колев отказва да разтрогне договора си с Берое?

В този ред на мисли като „стожер“ на професионалния морал първото място се полага на един „световноизвестен“ бургаски спортен сайт. Той се беше подсигурил и с изявления на още по-известен национален медиен „гигант“, признат като висококвалифициран обслужващ персонал с жълто-кафяв оттенък. Използвайки техния стил, бих се запитал кой ми го казва. „Сребролюбецът“ Петър Колев има чест и достойнство, защото не се крие като мишка, а винаги излиза с лицето и името си. Това ми дава основание да си тръгна от Ст. Загора през деня, по светло, гледайки хората в очите. Оказа се, че най-използваният от мен знак в този текст са кавичките, те са за тези, които могат да четат между редовете. Там някъде е истината... Успех на Берое!”

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички