Започва изиграването на отложените мачове в Евролигата

Започва изиграването на отложените мачове в Евролигата

Два отложени двубоя от 19-ия кръг в Евролигата ще се проведат тази вечер. Програмата се открива от 21:00 часа, когато на паркета в зала “Астробал” един срещу друг се изправят двата френски представителя АСВЕЛ (Вильорбан) и Монако. Половин час по-късно пък стартира и мачът между Олимпия (Милано) и АЛБА (Берлин).

АСВЕЛ и Монако са близки един до друг във временното класиране. Отборът от Лион заема 10-ата позиция в подреждането с баланс от 8 победи и 10 загуби, докато клубът от Княжеството е на 12-о място също 8 успеха, но и с 11 поражения. Първият мач между двата отбора в турнира бе спечелен от АСВЕЛ с драматичното 85:84 в края на ноември.

Олимпия (Милано) ще търси задължителен успех срещу АЛБА (Берлин). Баскетболистите на Еторе Месина допуснаха известен спад в представянето си след силното начало на сезона, като в момента са на 6-о място с 11 победи и 6 загуби. “Албатросите” са 16-и с актив от 6 успеха и 11 поражения, като при сензация могат да скъсят изоставането си от осмия Анадолу Ефес, който е с 9-10. Шампионите на Германия вече успяха да победят веднъж днешния си съперник - с 81:76 в Берлин в първия мач за сезона.

Снимка: Euroleague

Още от Баскетбол

Виж всички