Джокович с първи думи след решението на съда

Световният №1 в тениса Новак Джокович няма да обжалва решението на Федералния съд в Австралия, да не уважи неговия апел срещу повторното анулиране на неговата виза, това стана ясно от изявление, което беше публикувано от сърбина.

„Искам да направя кратко изявление, за да адресирам решението на съда по-рано днес. Сега ще си взема малко време да си почина и събера, преди да направя допълнителни коментари.

Джокович загуби битката в съда, пропуска Australian Open
Джокович загуби битката в съда, пропуска Australian Open

„Разочарован съм от решението на съда, да не уважи моята молба за преразглеждане на решението на Министъра да анулира моята виза, което означава, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open. Уважавам решението на съда и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната.

„Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се фокусираме върху играта и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира. 

Ето кой ще замени Ноле в основната схема на Australian Open 🎾
Ето кой ще замени Ноле в основната схема на Australian Open 🎾

„Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен“, завърши сърбинът.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички