Трансферният пазар в ББЛ А група приключва скоро

Трансферният пазар в ББЛ А група приключва скоро

Сезонът в ББЛ А група е в разгара си, като клубовете вече усилено започват да се готвят за решителната фаза от него. По този повод от ръководството на лигата решиха да припомнят и правилата за привличане на нови състезатели.
 

Съгласно наредбата картотекирането на играчи се извършва в три трансферни периода. Първият бе преди началото на сезона - до 20 септември, 2021 г., вторият изтича на 1 февруари, 2022 г., а третият – на 1 март, 2022 г.

В момента всеки отбор от ББЛ А група може да привлича, както нови състезатели, така и такива, които вече са играли в шампионата през този сезон, но максимум в един клуб.

След изтичането на втория трансферен период обаче, отборите ще имат право да картотекират единствено играчи, които към този момент не са били част от друг тим в ББЛ А група.

Със започването на плейофите отпада и възможността за картотекиране на състезатели. Пълните правила за картотекиране може да видите ТУК.

„С възходящото развитие на Българска баскетболна лига, интересът на младите състезатели в България за участие непрекъснато се увеличава. Значителен брой от запитванията за картотека с двоен лиценз са от състезатели, състезаващи се към момента в отбори от Национална баскетболна лига и юношеските първенства. Българска баскетболна лига бе създадена като естествена основа в пирамида на българския баскетбол. Основната цел продължава да бъде утвърждаване на голям брой баскетболни клубове, които да поддържат мъжки отбори, които предоставят добра буферна реализация на изграждащите се млади български състезатели. Сроковете няма да бъдат удължавани!“, обявиха от ББЛ.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти