Джокович бе задържан от властите в Австралия преди утрешното изслушване в съда

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, предава BBC.

Австралия анулира за втори път визата  на Новак Джокович
Австралия анулира за втори път визата на Новак Джокович

Вчера австралийският министър на миграцията Алекс Хоук за втори път отне визата на Джокович под предтекста, че сърбинът представлява заплаха за общественото здраве, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19. Световният №1 веднага обяви, че ще облажва решението на министър Хоук, което бе обявено за „нерационално“ от адвокатите на сърбина.

Адвокатите на Джокович нарекоха действията на министър Хоук "ирационални"
Адвокатите на Джокович нарекоха действията на министър Хоук "ирационални"

Те вече спечелиха едно обжалване срещу неправомерно отнемане на визата на сърбина. Тогава обаче бяха открити процесуално нередности при задържането на Джокович от страна на граничните власти в Мелбърн. 

Сега неговите шансове на изглеждат толкова големи, въпреки че той е прекарал COVID-19 и на теория трябва да има достатъчно антитела в организма си, за да не бъде опасен за околните. Ако съдът отсъди срещу сърбина той не само ще бъде депортиран, но и ще получи забрана да влиза в Австралия в рамките на следващите три години (до януари 2025).

В Сърбия: Положителният тест на Джокович е валиден
В Сърбия: Положителният тест на Джокович е валиден

Изслушването на сърбина пред съда е насрочено за утре от 9:30 часа сутринта местно време (00:30 часа българско).

Променят жребия на Australian Open, ако депортират Новак Джокович
Променят жребия на Australian Open, ако депортират Новак Джокович

Откритото първенство на Австралия по тенис започва в понеделник, а Джокович е поставен под №1 в схемата. Ако той не бъде допуснат до участие ще настъпят и промени в жребия, тъй като неговата позиция няма как да бъде оставен празна.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички