Астън Мартин назначин нов ръководител на отбора си във Формула 1

Астън Мартин назначин нов ръководител на отбора си във Формула 1

Отборът на Астън Мартин обяви назначаването на Майк Крак като ръководител на тима, като германецът заменя на поста Отмар Шафнауер, който напусна британския екип през миналата седмица.

Крак има дългогодишен опит в моторните спортове, основно с БМВ, като той бе ръководител на моторспорт програмата на германския производител от 2014 година насам. Във Формула 1 неговият опит също е богат, като той включва десет години в Заубер, включително и периодът, когато швейцарският екип се състезаваше като БМВ-Заубер.

„За мен е тръпка и чест да бъда назначен на позицията на шеф на отбора на Астън Мартин и съм много благодарен на Лорънс [Строл] и Мартин [Уитмарш], че ми дадоха такава фантастична възможност.

„Астън Мартин е една от най-великите автомобилни марки в света и да бъда помолен да играе водеща роля в осигуряването на във Формула 1, който толкова прославено име заслужава, е предизвикателство, което смятам да прегърна енергия и ентусиазъм.

Стана ясна причината за изненадващата раздяла на Отмар Шафнауер с Астън Мартин
Стана ясна причината за изненадващата раздяла на Отмар Шафнауер с Астън Мартин

„Работя в автомобилния спорт повече от 20 години и работех във Формула 1 с Фетел през 2006 и 2007 г., когато бях инженер на БМВ-Заубер и той беше тест пилот на отбора.

„Имам огромно уважение към скоростта и способностите му и ще бъде фантастично да се събера отново с него. Ланс Строл също е сериозно бърз и талантлив пилот, със 100 състезания и аз очаквам с голямо нетърпение да работя в тясно сътрудничество с него.

Астън Мартин обяви кога ще представи колата си за сезон 2022 във Формула 1
Астън Мартин обяви кога ще представи колата си за сезон 2022 във Формула 1

„Отборът от Силвърстоун винаги ме е впечатлявал. Пълно е с талантливи хора и истински състезатели. Културата и ценностите на този състезател са това, което е необходимо за успех в моторния спорт.

„Знам това и моите нови колеги от Астън Мартин също го знаят. Ще работим невероятно усилено. Искаме да победим. Заедно ще го направим“, заяви Крак.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти