Главният архитект на София: Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор "А" на "Герена"

Главният архитект на София Здравко Здравков е разговарял с мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков снощи по повод казуса с козирката на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на "Герена"
Наско Сираков отговори на спортния министър за козирката на "Герена"

"Снощи се чухме с Наско Сираков. Касае се за довършване на един стадион, който е започнат като конструкция. Сектор "А" не е покрит на "Герена", а неговото покриване трябва да отговаря на изискванията на УЕФА, като това ще струва доста средства. Такава аналогия козирка – трибуна, не бива да се прави, стадионът има огромна нужда от покриване, защото без него започва да се руши. Всеки знае, че една сграда без покрив, започва наводняване", започна Здравков пред БНТ.

Министър Василев със светкавичен отговор на твърденията на Наско Сираков
Министър Василев със светкавичен отговор на твърденията на Наско Сираков

"Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор "А", но не е само покриването, има доста сериозна промяна в осветлението, в другите сектори, за да се покрият изискванията на УЕФА. Трябва да се намерят сериозни средства. Финансовият ресурс за подобни съоръжения е огромен. Трябва да се сметне колко средства трябват. Тук е въпросът е да се намери необходимото финансиране, напрежение ще има, докато няма ясен финансов ресурс", завърши той. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти