Наказаният Манангой: Научих си урока

Наказаният Манангой: Научих си урока

Световният шампион на 1500 метра от 2017 г. Илайджа Манангой призна, че си е научил урока по трудния начин. Кениецът беше наказан за две години през ноември 2020 г. след нарушение на местонахождението, което изисква от елитните спортисти да предоставят определено място и време, през които могат лесно да бъдат локализирани за импровизирани тестове от антидопингови служители.

“Научих си урока и сега знам какво е “местонахождение“. Знам как да го попълня и се просветих в правилата на AIU. Не беше лесно да отсъствам, но съм щастлив, че се върнах. Аз съм човешко същество и това може да се случи на всеки", каза шампионът на Африка на 1500 метра през 2018 г.

Той даде съвет и на младите атлети: “Те трябва да знаят правилата на AIU и Световната атлетика и това ще им позволи да постигнат мечтите си. Тези въпроси може да изглеждат малки, но когато се сбъркате, това може да бъде голям удар. По-добре е за вас да попълните своето “местонахождение“ вместо да оставите някой друг да го направи.”

Шампионът на Британската общност на 1500 м добави: “За бъдещите атлети могат да се вдъхновяват от мен. Бях световен шампион и шампион на Британската общност, но също така бях отстранен, за да могат да научат много от живота ми.“

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти