Коу: Руските атлети няма да имат проблеми с визите за Световното в САЩ

Коу: Руските атлети няма да имат проблеми с визите за Световното в САЩ

Организационният комитет на Световното първенство по лека атлетика през 2022 г. в Юджийн (Орегон, САЩ) ще съдейства на руските спортисти при получаване на документи за влизане в страната. Това съобщи за ТАСС Себастиан Коу, президент на Световната атлетика.

През миналия сезон руските спортисти имаха проблеми с влизането в САЩ заради спирането на издаването на визи в Русия. Олимпийската шампионка в скока на височина Мария Ласицкене беше принудена да пропусне американската фаза на Диамантената лига.

Себастиан Коу

“На спортистите ще бъде дадено право да влизат, ще могат да получат визи. Това важи и за всички останали отбори, ние ще бъдем упорити по този въпрос. Местният организационен комитет ни предостави гаранции, че този процес ще бъде осъществен в съответствие с установения протокол“, каза Коу.

Руските състезатели на Световното първенство ще участват като неутрални. Тъй като са наложени санкции на Руската атлетическа федерация не повече от 20 руски атлети ще бъдат допуснати до участие в този форум, тепърва ще се изяснява кои ще са те: “Тепърва трябва да решим кой от руските лекоатлети ще може да се представи в Орегон, има много работа по този въпрос.“

Световното първенство по лека атлетика ще се проведе от 15 до 24 юли.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти