Том Дийн: Тази луда година приключи по най-добрия възможен начин

Том Дийн: Тази луда година приключи по най-добрия възможен начин

Двойният олимпийски шампион по плуване Том Дийн каза, че неговата “луда година“ е приключила по “най-добрия възможен начин“.

21-годишният плувец беше обявен като един от хората, които ще получат Орден на Британската империя за заслуги в плуването, след като като стана първият британец от повече от век, който спечели два златни медали на едни игри - на 4х200 м свободен стил и 200 м свободен стил.

Но участието на Дийн беше поставено под сериозна заплаха, когато той хвана коронавирус два пъти в подготовката за отложената Олимпиада в Токио 2020.

“Изглежда, че не можах да избягам от COVID-19 през 2021 г. Вторият ми досег с COVID беше по това време миналата година и това хвърля много въпросителни във въздуха. Правим спорт, който изисква толкова много отдаденост и ежедневни тренировки.

Това беше луда година – миналата година бях изолиран заради инфекция с COVID, така че започна по най-лошия възможен начин, но завърши по най-добрия възможен начин. Това беше истинско влакче в увеселителен парк. Но в крайна сметка всичко се получи”, сподели Дийн пред BBC Breakfast.

Подвизите на Дийн бяха придружени от запомнящи се видеоклипове на неговото семейство и приятели, които празнуват изпълненията му със златен медал в задната му градина.

“Тези видеоклипове са напълно луди, дори не знаех, че изобщо се случва това парти. Нямах представа, че в градината ми има около 100 души в 2.30 сутринта. Но беше толкова специално и мисля, че това показва какво означават Олимпийските игри и отбора на Великобритания за хората“, добави олимпийският шампион.

Той каза, че е бил спиран на улицата от непознати, които са започнали да плуват след успеха му в басейна: “Имаше хора, които идват при мен и казват, че са започнали да плуват, защото са ме виждали по телевизията. Беше абсолютно невероятно."

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти