Честита Нова 2022 година!

Честита Нова 2022 година!

Изминалата 2021 година беше изключително успешна за българския спорт. Трите олимпийски титли - на ансамбъла по художествена гимнастика, Стойка Кръстева (бокс) и Ивет Горанова (карате), среброто на Антоанета Костадинова в стрелбата, бронзовите отличия в борбата на Тайбе Юсеин и Евелина Николова от Токио 2020, сребърните на параолимпийците ни Ружди Ружди и Християн Стоянов и множеството титли и медали от световни и европейски първенства ни създадоха много положителни емоции и ни вдъхнаха надежда, че родният спорт върви в правилната посока.

Ивет Горанова е Спортист №1 на България за 2021 година
Ивет Горанова е Спортист №1 на България за 2021 година

Опитът и младостта вървяха ръка за ръка през 2021-ва. Някои големи имена казаха “сбогом”, но също така се видя, че отдолу напират страхотни таланти, за които ще се говори много в следващите години.

Весела Димитрова за трети път е треньор №1 на България
Весела Димитрова за трети път е треньор №1 на България

Затова ви казваме с усмивка Честита нова година, приятели! През 2022 година спортният календар също ще бъде много наситен откъм интересни събития. Без съмнения най-значимите сред тях са Зимните олимпийски игри в Пекин (4-20 февруари), за които страната ни се надява да спечели около 20 квоти, и Световното първенство по футбол в Катар (21 ноември-18 декември), което за съжаление България ще пропусне.

За 2022-ра си пожелаваме да видим пълни стадиони и зали както у нас, така и по целия свят. Да гледаме с възторг как наши спортисти покоряват върховете - на терена, на пистата, на корта, на тепиха, в басейна и навсякъде, където има състезателен дух!

А на вас, читателите на Sportal.bg, пожелаваме здрава, спорна, благословена и щастлива Нова година! Благодарим ви, че и през 2021 г. разчитахте на нас, за да бъдете информирани! Вярваме, че ще бъдете с нас и през новата година и заедно ще продължим да вървим напред!

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти