Юношеският национал Петър Господинов поднови тренировки с Верона U17

Юношеският национал Петър Господинов поднови тренировки с Верона U17

Българският юношески национал Петър Господинов поднови тренировки с отбора си в Италия - Верона U17 след близо три месеца лечение и рехабилитация на сериозна травма. Роденият през 2005-а година централен бранител получи контузия на бедрена кост в края на септември, която не само го лиши от мачовете в този период в италианското първенство, но и пропусна Европейските квалификации на юношеския национален отбор в края на октомври.

Господинов дебютира за U17 на Верона
Господинов дебютира за U17 на Верона

Постепенното му завръщане на терена мина през един месец само фитнес и бегова работа, а снощи той се включи за първи път на 100 процента с отбора. Заниманието беше повече тактическо заради днешния мач с Интер (Милано), но въпреки това юношата на Черноморец (Бургас) се натоварил максимално, а добрата новина е, че няма болка на удареното място. 
"След тренировката говорих с треньора на отбора на Верона до 17 години, както и с треньора, който отговаря за възстановяващите се от контузии играчи. И двамата смятат, че съм вече добре, но предпочитат да не рискувам. След Нова година ще започна да играя и мачове. Така че всичко върви по план за радост", каза Петър Господинов пред БТА.

Още от БГ Футбол

Виж всички