Гледай на живо

Берое е на бараж въпреки поражението си от Арда, ЦСКА 1948 с равен срещу Локомотив (Пловдив) - на живо след битката за Европа

Спортният министър покани ЦСКА - София и Левски на среща и коментира казуса с "Армията"

Новият спортен министър Радостин Василев коментира една от най-актуалните теми в българския футбол в последно време, а именно - казуса със стадион "Българска армия". Той разкри, че ще покани ръководствата на ЦСКА - София и Левски на разговори, за да споделят какви затруднения имат клубовете. Василев заяви, че изграждането на национален стадион е един от приоритетите в неговото управление и се надява до края на мандата идеята да бъде реализирана.

"Първо ще направим среща с Обединените спортни клубове на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за "Българска армия" и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски, тъй като разбрах, че и те имат затрудения. Трябва да покажем еднакво отношение към всички. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове", сподели Василев.

Гриша Ганчев: 10 години макак обладава всички! Догодина приключвам с бизнеса! Стадионът е последната кауза в нещастния ми животец
Гриша Ганчев: 10 години макак обладава всички! Догодина приключвам с бизнеса! Стадионът е последната кауза в нещастния ми животец

"Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Представителят на "Сердика спортни имоти" даде същата информация, каквато даде пред медиите. 
Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвестиции могат да бъдат приспаднати. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен", разкри спортният министър.

Министър Кузманов: "Сердика спортни имоти" е пред фалит заради ЦСКА
Министър Кузманов: "Сердика спортни имоти" е пред фалит заради ЦСКА

"Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфрасктуктура. Нашият национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема, че при целия този разход и грабеж, не е имало пари за спорт.

Новият спортен министър временно спря тръжната процедура за обекти на "Сердика спортни имоти"
Новият спортен министър временно спря тръжната процедура за обекти на "Сердика спортни имоти"

Идеята за национален стадион е заложена в коалиционното споразумение в сектор "спорт", надявам се да бъде реализирана в този мандат. Длъжен съм да го изпълнявам и ще направя всичко възможно, за да поставя началото. А ако се действа експедитивно, е възможно да стигнем и до края. Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, тъй като е в много тежко състояние.
Не е необходимо да казвам дали трябва да има промяна в БФС, мисля че знаете какъв е отговорът ми", сподели още Радостин Василев.

Снимка: bulphoto.com.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти