Пазарджик и Бургас кандидати за домакинство за Купата на България

Пазарджик и Бургас кандидати за домакинство за Купата на България

Пазарджик и Бургас са кандидати за домакинство за финалите на Купа България при мъжете. Новината бе съобщена официално по време на срещата на Хебър с ЦСКА, в която „тигрите“ спечелиха с 3:1 гейма и оглавиха временното класиране в Супер Волей.

ВК Хебър кандидатства самостоятелно, докато от страна на морския град кандидатурата е съвместна между два клуба, съответно Нефтохимик 2010 и Дея спорт.

В последните години Хебър и Нефтохимик, които са сред най-класните у нас, са и неизменни претенденти за Трофея. Двата клуба вече бяха организатори на финалната фаза надпреварата, като показаха организация на много високо ниво.

Очаква се в близките дни Национална волейболна лига да вземе решение и да бъде оповестено къде ще се проведе надпреварата.

Последното издание на Купата бе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик, като Трофеят бе спечелен от Нефтохимик. За първи път във волейболната история, на едно и също място се проведоха финалните двубои при мъжете и жените в един и същи ден. Въпреки, че домакините не успяха да стигнат до битката за отличието, турнирът премина при страхотна организация, като за пореден път Пазарджик показа завидни организационни умения. Специален Шоу-спектакъл бе черешката на тортата, при което бяха наградени победителите, както състезателите, отличени за MVP при мъжете и жените.

bgvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти