Йос Верстапен: Макс ще направи всичко, за да спечели титлата във Формула 1

Бившият пилот във Формула 1 и баща на претендента за титлата през 2021 година Макс Верстапен – Йос коментира битката на своя син с Люис Хамилтън, която ще се реши тази неделя в Гран При на Абу Даби.

Бащата на Макс Верстапен призна защо не уважава Люис Хамилтън
Бащата на Макс Верстапен призна защо не уважава Люис Хамилтън

Двамата са с равен брой точки преди състезанието на „Яс Марина“, но звездата на Ред Бул има предимство, тъй като е записал с една победа повече през сезона спрямо седемкратния първенец.

„Не мисля, че това ще се случи – каза Йос в отговор на въпроса дали неговият син ще опита умишлено да блъсне своя съперник в Абу Даби. – Макс иска да спечели. Определено ще се опита да направи това. Ще се опита да го победи. Ще направи всичко, за да може това да се случи. Със сигурност ще е вълнуващо“, заяви Верстапет пред Daily Mail.  

Йос Верстапен: Само ако Макс и Люис са в един отбор, ще стане ясно кой е по-добър
Йос Верстапен: Само ако Макс и Люис са в един отбор, ще стане ясно кой е по-добър

Историята на Формула 1 познава няколко случая, в които титлата е била решена след удар между двамата съперници за нея. Ален Просто, Аертон Сена и Михаел Шумахер са печелели, но и губили титли след подобни катастрофи.

„Може да се стигне до ситуация, в която единият пилот да знае в даде завой, че или ще спечели тук и сега шампионата, или ще го загуби. Нещата вече са много напрегнати, а от известно време напрежението само расте, затова подобен сценарии на е изключен“, каза Прост пред германския вестник Bild.

Макс Верстапен, Люис Хамилтън

„Само си спомнете „Монца“ където ако Макс не беше опитал да изпревари Люис щеше да загуби състезанието. Не е лесно да си в ситуация, в която лесно можеш да спечелиш или загубиш всичко“, добави Професора.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти