Защо Байерн получи дузпа, а Дортмунд - не? Реферът обясни решенията си

Реферът от дербито между Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен) Феликс Цвайер оправда решенията си в две ключови ситуации, които повлияха на крайния резултат. В единия случай той даде дузпа за шампионите за игра с ръка на Матс Хумелс, от която Роберт Левандовски реализира победния гол за 3:2. Това се случи в 77-ата минута. Преди това пък арбитърът прецени да не отсъжда наказателен удар за вестфалци след единоборство между Люка Ернандес и Марко Ройс. Домакините твърдят, че по този начин Цвайер е опорочил срещата.

“Мога да обясня - започна съдията пред “Скай” след мача в Дортмунд. - Първо, при положението с дузпата за Байерн, в началото прецених да не посочвам бялата точка, защото от моята гледна точка не можах ясно да видя, че има игра с ръка. Тогава обаче видеоасистентът Тобиас Велц ми съобщи, че Хумелс е протегнал ръката си и така тя се е намирала в неестествено положението, с което пък се увеличава обема на тялото. След това лично изгледах повторението и потвърдих мнението на моя колега.”

После реферът коментира и претенциите на домакините за дузпа в тяхна полза: “От моята гледна точка прецених да не отсъждам наказателен удар за Борусия, защото не смятам, че този контакт в горната част на тялото на Ройс е нарушение. Трябва да оставим единоборствата в играта”.

В Дортмунд са бесни от съдийството
В Дортмунд са бесни от съдийството

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти