Рьозеланд с първа победа за сезона в СК по биатлон, Милена Тодорва не стартира

Рьозеланд с първа победа за сезона в СК по биатлон, Милена Тодорва не стартира

Марте Олсбу Рьозеланд донесе първа победа за женския отбор на Норвегия от началото на сезона в Световната купа по биатлон, след като триумфира в преследването на 10 километра в Йостерсунд, Швеция.

Норвежката започна днешната надпревара от 12-о място с пасив от 48 секунди спрямо победителката от спринта в четвъртък Лиза Тереза Хаузер. Австрийката обаче бе много бавна по трасето днес и въпреки чистата си стрелба завърши четвърта с изоставане от 7.9 секунди от първото място.

Рьозеланд от своя страна направи една наказателна обиколка след третата визита на рубежа, но и това не я спря по пътя към победата. Втора на финала пристигна французойката Анайс Бескон, която също като Хаузер повали всичките си 20 мишени. Тройката бе затворена от нейната съотборничка и съименничка Анайс Шевалие-Буше, която подобно на Рьозеланд направи допълнителни 150 метра след първата стрелба от положение прав.

Единствената българка, която успя да се класира за днешното преследване Милена Тодорова не стартира заради здравословни проблеми. Такива има и Антон Синапов, което поставя под въпрос участието на България в днешната щафета на 4х7.5 километра при мъжете.

В генералното класиране за Световната купа начело със 188 точки е Хаузер, втора със 168  пункта е Рьозеланд, а тройката с актив от 160 затваря белорускинята Динара Алимбекова, която днес остана 10-а с три грешки. 

Програмта на Световната купа продължава утре с първата за сезона щафета на 4х6 километра, с която ще завърши програмата в Йостерсунд. Следващата седмица керванът се пренася в австрийския зимен център Хохфилцен където ще се проведат стартове в дисциплините спринт, преследване и щафета.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти