Бронзова медалистка от Игрите в Токио обяви, че е гей

Бронзова медалистка от Игрите в Токио обяви, че е гей

Бронзовата медалистка от олимпиадата в Токио Ирма Теста обяви, че е гей. Италианката заяви, че успехът на Игрите по-рано тази година й е дал сили да разкрие публично сексуалната си ориентация. 23-годишната боксьорка спечели бронз в категория до 57 килограма на олимпийския турнир в Токио, а участва и на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, когато загуби на четвъртфиналите. Теста има и злато от европейското първенство през 2019 година. 

"Хората, които са близо до мен знаят от години, но мисля, че сега е правилното време да кажа на всички останали. Да говориш за сексуална ориентация в света на спорта е нещо специално, защото от шампионите се очаква да са перфектни. А за мнозина хомосексуалистите все още са приемани като не перфектни", заяви Ирма Теста пред италианската версия на Vanity Fair. 
"Много атлети не говорят и се крият от страх да не пострада техният имидж. И за мен беше така до преди няколко месеца. Но медалът от Токио е като щит за мен. Сега спортистът Ирма е уверена, а жената Ирма може да е искрена", коментира още боксьорката.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти