Христо Маринов: Очакванията към Братан Ценов са да създаде една армия от шампиони

Христо Маринов: Очакванията към Братан Ценов са да създаде една армия от шампиони

Президентът на БФБорба Христо Маринов призна, че много трудно е убедил Братан Ценов да се завърне в борбата и да стане селекционер на националния отбор по класически стил.

"Доста трудно го убедих да се върне в борбата, с малко помощ успяхме. Очакванията към него са да създаде една армия от шампиони, както беше създал преди, защото имахме от седем категории четирима световни шампиони. Искаме да направи същият отбор, да има повече резултати, повече медали", каза Маринов след церемонията по връчването на годишните награди на федерацията.

Братан Ценов се завръща на поста старши треньор на мъжкия национален отбор по класическа борба след решение на Управителния съвет на БФБорба. Под ръководството на световния, трикратен европейски шампион и бронзов олимпийски медалист от Сеул 88 представителният тим постигна едни от най-големите си успехи в този стил.

"Оценката ми за годината е много добра - имаме два медала от олимпиада, световна и европейска титла. Единствено ми се иска от мъжете да вземем медали, но засега такова е положението. Ще работим в тази посока, но като цяло няма как да не съм много доволен, имаме всички медали. Жените и класическият стил се качват на Белмекен на лагер, за свободната борба планираме съвместен лагер с тима на Иран в Тетевен, но има вероятност Иран да не дойдат. Ако не дойдат или ще останат в Тетевен или ще ги пренасочим в Белмекен", добави Маринов.

снимка: Костадин Андонов, start-photo.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти