Гледай на живо

Церемония "Футболист на годината 2021"

Ръсел не трябва да потъва в анонимност след преминаването си в Мерцедес

Според бившия пилот във Формула 1 и настоящ коментатор на Sky Sports F1 Мартин Бръндъл Джордж Ръсел трябва да се бори за своето място под звездите след преминаването си в Мерцедес през 2022.

Младият британец ще се присъедини към своя много по-именит и титулуван сънародник Люис Хамилтън догодина, като заместник на напускащия Бракли Валтери Ботас. Ръсел ще премине в Мерцедес след три сезона в Уилямс, в които не веднъж впечатли със своето темпо, особено в съботните квалификации.

Очакваното се случи! Джордж Ръсел ще партнира на Люис Хамилтън в Мерцедес
Очакваното се случи! Джордж Ръсел ще партнира на Люис Хамилтън в Мерцедес

Неговата най-голяма заявка за бъдещи успехи обаче дойде в Гран При на Сахир през миналата година. Тогава той получи шанса да кара за Мерцедес когато Хамилтън даде положителна проба за COVID-19 и трябваше да пропусне втория старт в Бахрейн. В него Ръсел потегли втори и се бе запътил към наглед лесна победа преди неразбирателство в бокса и лошия късмет да го лишат от нея.

Джордж Ръсел

„Той е уверен, трябва да е. Не знам кой друг млад пилот щеше да се справи със случилото се на „Имола“, където за втора поредна година загуби лесни точки и изхвърли от състезанието кола на Мерцедес. След това излезе и обвини пилота, чието място иска да вземе инцидента, а вечерта си воци в частния самолет на Тото (Волф) на връщане към Великобритания. Определено знаем, че той е уверен.

Валтери Ботас обвини Джордж Ръсел за инцидента помежду им на "Имола"
Валтери Ботас обвини Джордж Ръсел за инцидента помежду им на "Имола"

„Мисля, че той притежава правилния баланс на увереност, който е на прага на арогантността. А за мен точно това се иска, за да можеш да се изправиш срещу Люис, който се чувства комфортно в Мерцедес. Джордж ще трябва да е добър и да запази хладнокръвие. Според мен той ще се справи. Когато си в отбор от втората половина на колоната е лесно да блестиш и да се говори за теб, но след това никой не те забелязва когато се дъниш.

Джордж Ръсел: Хамилтън е един от най-чистите и справедливи пилоти на пистата
Джордж Ръсел: Хамилтън е един от най-чистите и справедливи пилоти на пистата

„Когато обаче попаднеш в кола като тази, както Валтери видя, не трябва позволяваш да потъваш. Всеки ще гледа как се представяш, светлината на прожекторите ще бъде върху теб. Никой не знае как ще се справи с нея докато не попадне в такава ситуация, трябва да изчакаме и да видим как ще се представи Джордж“, коментира Бръндъл.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти