Гледай на живо

Церемония "Футболист на годината 2021"

Тайсън Фюри: Аз съм дебел и плешив, и не ползвам технологии, но винаги печеля

Тайсън Фюри: Аз съм дебел и плешив, и не ползвам технологии, но винаги печеля

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън Фюри сподели, че не вярва в необходимостта от новите технологии в бокса, които да помагат и подобряват тренировките на бойците.

Ясен е следващият съперник на Тайсън Фюри
Ясен е следващият съперник на Тайсън Фюри

"Виждал съм много видеа, в които хората опитват всякакви нови неща. Помагат ли им обаче технологиите за подготовка на същински боксов мач? Никога не съм правил 25 удара подред. Не смятам и че някой го е правил някога по време на битка. Боксът е простичък и се е развил в последните сто години, защото ние не спираме да искаме да се унищожим от бой.

Естествено, че и стилът на боксиране се развива, но не съм сигурен, че брадичките са станали по-здрави през последните сто години. Тренирайте си по добрия стар начин - тичайте, хранете се правилно, потете се в залата, правете спаринги. Ако включите някаква висша математика и технологии, то това няма да помогне, защото никога не е помагало.

Може би такива нови методи вършат работа в другите спортове, да се ползват технологии и компютри. Вижте мен - аз съм дебел и плешив и не ползвам никакви такива машини и измервания, а пък винаги печеля. Това означава - да го д*хат технологиите. Друг пример е мачът на Антъни Джошуа срещу Анди Руис, който единствено ядеше сладки неща преди битката им и излезе и го нокаутира. В реванша пък изобщо не беше тренирал, а успя да издържи 12 рунда", каза Фюри в живо предаване в "Инстаграм".

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти