Гледай на живо

Церемония "Футболист на годината 2021"

Шефът на Уилямс пропуска Гран При на Саудитска Арабия заради COVID-19

Шефът на Уилямс пропуска Гран При на Саудитска Арабия заради COVID-19

Изпълнителният директор и ръководител на тима на Уилямс във Формула 1 Йост Капито ще пропусне предстоящата тази седмица Гран При на Саудитска Арабия заради положителен тест за COVID-19.

Положителният резултат на германеца е излязъл преди той да отпътува за Джеда и в момента той е в дома си във Великобритания и следват предписанията на местните здравни власти.

„ФИА и Формула 1 могат да потвърдят, че главният изпълнителен директор на Уилямс и директорът на отбора Йост Капито е дал положителна проба за COVID-19, преди да пътува до Джеда за Гран При на Саудитска Арабия този уикенд.

„Йост сега следва насоките на националния здравен орган на Обединеното кралство. Нямаше по-широко въздействие върху персонала на Уилямс и екипът ще продължи да работи край пистата както е планирано“, казаха от Формула 1.

Почина Сър Франк Уилямс
Почина Сър Франк Уилямс

За Уилямс уикендът в Саудитска Арабия ще е изключително емоционален след смъртта на основателя на тима Сър Франк Уилямс в неделя. От отбора вече обявиха, че ще почетат британеца със стикери по своята кола, а преди неделното състезание ще има минута мълчание на стартовата решетка.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти