Хамилтън иска чист завършек на битката за титлата през 2021 с Верстапен

Хамилтън иска чист завършек на битката за титлата през 2021 с Верстапен

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че иска краят на битката му за титлата с Макс Верстапен през 2021 година да бъде чист. 

До момента спорът между двамата бе белязан от няколко инцидента, като по-значимите от тях дойдоха на „Силвърстоун“ и „Монца“. В първия случай Верстапен не завърша, а Хамилтън спечели пред родни фенове, докато във втория и двамата напуснаха Гран При на Италия. 

Даниел Рикардо: Верстапен е укротил агресията си
Даниел Рикардо: Верстапен е укротил агресията си

В интервю пред германското Auto Motor und Sport обаче седемкратният първенец изрази своето желание за чиста и почтена битка в Саудитска Арабия и Абу Даби.

„Просто трябва да си внимателен, по-внимателен от преди. Трябва да знаеш какво може да се случи. Винаги трябва да си готов да направиш каквото можеш, за да избегнеш удар, дори и да трябва да напуснеш пистата. В крайна сметка искаш да завършиш състезанието. Ако си твърдоглав и защитаваш много позицията си ще катастрофираш.

Верстапен разкри защо се е стигнало до инцидента с Хамилтън в Бразилия
Верстапен разкри защо се е стигнало до инцидента с Хамилтън в Бразилия

„В Бразилия направих нужното, за да избегна инцидент. Винаги съм се представял добре в ситуации като тази. Да, не винаги се справям перфектно. Това не е първият ми опонент, който да действа така. Сега, когато съм по-възрастен обръщам повече внимание на характера на другите пилоти и живота им. Как са израснали също оказва влияние върху поведението и се опитвам да разбера всички това“, каза британецът.

Според него младата генерация от пилоти рискуват повече от по-старата такава, заради огромните зони за сигурност, които има на модерните писти.

Макс Верстапен, Люис Хамилтън

„Младите пилоти са израснали по писти си огромни зони за сигурност. Когато аз бях млад това не беше така. Беше по-забавно, но и по-опасно. Трябваше да караш така, че да не прекрачваш лимита. Трябваше да напредваш бавно. Новото поколение просто минава лимита. Прекрачваш границата и просто се връщам на пистата. Не се страхуваш от последствията“, завърши британецът.

Преди финалните два старта за 2021 година Хамилтън изостава с осем точки спрямо своя съперник Верстапен. Британецът обаче е в серия от две поредни победи и е сочен за фаворит и в предстоящата тази седмица Гран При на Саудитска Арабия, където конфигурацията на пистата би трябвало да подхожда повече на болида на Мерцедес.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички