Гледай на живо

Контролна среща: ЦСКА 1948 - Борец Велес (Северна Македония) 4:3

Дейвид Блат: Животът не приключва с множествената склероза

Дейвид Блат: Животът не приключва с множествената склероза

Баскетболният треньор Дейвид Блат, който бе диагностициран с множествена склероза през 2019 година, говори пред испанската версия на DAZN за заболяването си. "Събуждаш се всеки ден и не винаги се чувстваш добре. Но го приемаш и се изправяш срещу това", заяви 62-годишният Блат.

"Ключът е да си честен със себе си, да знаеш границите си, кога да направиш допълнително усилие и да си позитивен", добави треньорът. "Няма лек за това тежко заболяване. Но има голяма връзка с мотивацията ти и това да опитваш да бъдеш най-добрата версия на себе си. Като треньор винаги съм искал това от играчите, а сега изисквам същото от себе си", коментира още Дейвид Блат. 

Той бе категоричен, че въпреки трудностите, множествената склероза не означава край на живота. "Това е просто препятствие, с което трябва да се справиш. Животът не приключва с множествената склероза. Трябва да приемеш това предизвикателство като възможност да се докажеш и да бъдеш най-добрата версия на самия себе си", категоричен бе Блат. 

Извън здравословното си състояние, роденият в САЩ израелски треньор коментира развитието на испанския баскетболист Рики Рубио. "Винаги съм обичал Рики. Той е изключителен играч. Кливланд взе отлично решение като подписа с него през лятото. Той винаги прави отбора си по-добър. Интересно е да се види развитието му през годините, особено стрелбата му", каза Дейвид Блат, който похвали испанския баскетбол като цяло. "Испанските треньори и играчи винаги са ме правили по-добър треньор. Научих много от испанския баскетбол", заяви Блат.

Още от Баскетбол

Виж всички