Гледай на живо

Има ли индикации за завръщането на интригата във Висшата лига - Гледайте "Контра"

Операция спаси живота на бивш играч на Левски

Операция спаси живота на бивш играч на Левски

Бившият баскетболист на Левски Зейн Ноулс е преживял истински ужас в последните няколко седмици. 29-годишният център е бил на крачка от смъртта, след като е получил аневризма на подколенната артерия. Ноулс веднага се е подложил на операция, чрез която издутината в областта на подбедрицата му е била премахната, преди да стане твърде късно.

“Получих аневризма на подколенната артерия. Нуждаех се от операция, която да спаси живота ми. Ако не се бях подложил на хирургическа намеса, то артерията можеше да се спука и да ми остави много малки шансове да оцелея - може би няколко минути, преди да умра… Най-накрая отново имам сила в тялото си и постепенно се завръщам към обикновения живот след тази много сериозна операция, от която вече изминаха три седмици. Първите две от тях бяха най-трудните в живота ми, психически и физически. Причината е, че трябваше да режат толкова дълбоко в крака ми.. Бях подготвен да понеса болка, но никога не съм си представял, че ситуацията ще бъде толкова екстремна след операцията.

Сега отново започвам да се изправям на двата си крака и с нетърпение очаквам да започна възстановителния процес, за да докажа колко силни са човешкия ум и дух. Приех, че може би никога повече няма да успея да си почувствам подбедрицата заради увреждането на нервите след операцията, но, такъв е животът. Винаги трябва да жертваме нещо, за да спечелим. Щастлив съм, че съм жив. Животът трябва да продължи”, написа Ноулс в профила си в "Инстаграм".

Ноулс пристигна в Левски в началото на 2020-а, като успя да вземе участие в 5 мача на “сините” преди спирането на сезона заради пандемията от COVID-19. В тях бахамският баскетболист записа средно по 11.2 точки и 6.8 борби. След това Ноулс замина за Турция, където подсили втородивизионния Беледиеспор.

Още от Баскетбол

Виж всички