Йохана Конта прекратява кариерата си

Британската тенисистка Йохана Конта взе решение да прекрати спортната си кариера. Тя обяви новината лично в профила си в Туитър. 

"Благодарнa: Това е думата, която вероятно съм използвала най-много през кариерата си и е думата, която чувствам, че най-добре обяснява този край", написа тя. "Моята спортна кариера приключи и аз съм толкова невероятно благодарна за това, което постинах. Всички доказателства сочеха, че няма да "успея" в този спорт. Въпреки това късметът ми се материализира в хората, които дойдоха в живота ми и ми повлияха по начини, които надхвърлят тениса. Толкова съм благодарна на тези хора. Те знаят кои са", добави 30-годишната Конта. 

"Чрез постоянството си и чрез напътствията на другите успях да изживея мечтите си. Успях да постига това, което мечтаех от дете. Невероятно щастлива съм и благодарна за това", написа още британката. 

Точната причина за решението й не се съобщава. Преди няколко дни Конта разкри, че й се е случвало да има учестено сърцебиене и замайване след мачовете, но без да е наясно с конкретната причина. Конта е достигала три пъти до полуфиналите на турнирите от Големия шлем и е спечелила четири титли от УТА. В световната ранглиста тя е на 113-а позиция, а най-доброто й класиране е четвърто място през юли 2017 година.

Снимки: Gettyimages

Още от Тенис

Виж всички