Дъстин Порие: Загубата от Хабиб ми разби сърцето

Дъстин Порие: Загубата от Хабиб ми разби сърцето

Бившият временен шампион в лека категория Дъстин Порие все още съжалява за загубата от Хабиб Нурмагомедов. 32-годишния американец влезе в клетката с Нурмагомедов в края на 2019 година в Абу Даби. Тогава Порие беше временен шампион, а Хабиб държеше безспорната титла.

Хабиб даде прогноза за битката между Порие и Оливейра
Хабиб даде прогноза за битката между Порие и Оливейра

"Тhe Diamond" беше убеден, че ще успее да победи Хабиб, но в битката им загуби със събмишън в 3-тия рунд. Това спря серия от 5 поредни победи за звездата от САЩ. Сега няколко години по-късно Порие отново ще се бие за безспорната титла.

В главната битка на UFC 269 на 11-ти декември ще видим Порие срещу безспорният шампион Чарлз Оливейра. Дъстин ще влезе в боя със серия от 3 поредни победи. Тази година той победи Конър Макгрегър два пъти с технически нокаут.

В интервю за медиите в САЩ Порие реши да говори за загубата от Хабиб и каза следното:

"Загубата от Хабиб Нурмагомедов беше труден момент. Влязох в хотелската стая и осъзнах, че съм пропуснал много важен шанс. Когато камерите изчезнат, музиката затихва, оставаш сам и се гледаш в огледалото – реалността настъпва. Понякога е трудно да се преглътне.

Трябваше да си ударя шамар и така да не се отдавам на тъгата. Благодарен съм на съдбата за такива неща. Всички препятствия са част от пътя. Това е красотата на това, което правим. Въпреки това, след битката с Хабиб се почувствах така, сякаш бях с разбито сърце."

Дъстин Порие осигурява 300 000 порции храна за бедните
Дъстин Порие осигурява 300 000 порции храна за бедните

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти