Изтеглиха жребия на финалния мастърс на Интерактив тенис

Изтеглиха жребия на финалния мастърс на Интерактив тенис

Жребият за финалния мастърс на Интерактив тенис беше изтеглен снощи в национален ефир в токшоуто за тенис Брейкпойнт. ITL Finals 2021 стартира на 5 декември в MG Tennis Club с участието на осемте най-добри от любителската тенис верига.

Групите в надпреварата са Green и Blue, като техни водачи са двамата играчи с най-високия рейтинг - Матеуш Ейсмонт и шампионът за 2019 и 2020 Любен Попов. В група Green освен Ейсмонт попаднаха N1 на ИТЛ за 2020 и шампион на Диана за 2021 Владислав Искренов, трети в групата е първият шампион от финалните мастърси от 2015 Никола Милев. Четвърти в групата остана Цветан Иванов - играчът с най-голям опит във финали, като за него това е рекордно пето участие.

В група Blue е Любен Попов, който ще се опита да вземе купата във финалите за трети път. Втори е неговият добър приятел и спаринг партньор Атанас Кръстилов, трети е един от най-запалените в ИТЛ Ивайло Боджаков, за който това е второ участие във финали. Последен в групата е Валентин Бонев, който ако е в добра форма може да изненада всеки играч.

Срещите ще се играят в най-добрия комплекс в България MG Tennis Club. Клубът е домакин на финалите за четвърти пореден път и разполага с най-добрите GreenSet кортове в страната.

ITL Finals 2021 се очаква с огромен интерес от тенис общността. Това е най-голямото състезание, с което се закрива годината. След него ще стане ясен и N1 за 2021. В момента водач в класирането е Марк Хаджиджеков с 3860 точки. Той може да бъде изместен след края на финалите, като това могат да сторят Влади Искренов, Атанас Кръстилов и фаворитът за тази година Матеуш Ейсмонт.

Първите срещи от турнира започват в неделя от 20:00 ч. Феновете на тениса могат да гледат наживо в канала на ИТЛ в YouTube първия мач - Никола Милев срещу Матеуш Ейсмонт.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти