Opel увеличи пробега на електрическите Corsa-e и Mokka-e

Opel увеличи пробега на електрическите Corsa-e и Mokka-e

Постоянното развитие и разработване на нови технологии на Opel Corsa-e и Opel Mokka-e доведе до значително увеличение на пробега на двата модела по WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Само с едно зареждане на батерията Opel Corsa-e, модел който беше представен през 2019 г., вече може да измине до 359 км според WLTP. Обхватът на новият Opel Mokka-e лансиран през 2020 г., който през ноември спечели приза „Златен волан 2021“, се увеличава до 338 km (WLTP).

Увеличението на обхвата на пробега е постигнато чрез оптимизиране на системите за отопление, вентилация, климатизация (ОВК) и начина на задвижване на Opel Corsa-e и Opel Mokka-e. Ефективността на термопомпата, която затопля и охлажда интериора и е стандартно оборудване на двата модела, е оптимизирана и изразходва по-малко енергия от батерията в полза на обхвата на шофиране. Клиентите ще забележат подобренията, особено при шофиране през зимните месеци.

Допълнителен принос за увеличаването на пробега имат новият редуктор на трансмисията и 16-инчовите (Corsa-e) и 17-инчовите (Mokka-e) гуми с рейтинг A+. Opel Corsa-e и Opel Mokka-e са част от плана за електрификация на германския автомобилен производител. Opel предлага девет модела електрифицирани превозни средства на пазара – пътнически и лекотоварни превозни средства.

Продуктовото портфолио на марката ще бъде напълно електрифицирано до 2024 г. Opel ще се съсредоточи изцяло върху предлагането на електрически автомобили в Европа от 2028 г.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти