Писториус ще се срещне с родителите на убитата от него Рийва Стийнкамп

Писториус ще се срещне с родителите на убитата от него Рийва Стийнкамп

Бившият параолимпийски спортист Оскар Писториус е преместен в друг затвор преди среща с родителите на Рийва Стийнкамп - неговата приятелка, която той уби през 2013 г. Срещата е част от процес, който може да доведе до евентуално условно освобождаване на 35-годишния южноафриканец.

Писториус е преместен по-близо до мястото, където живеят родителите на Рийва Стийнкамп.

Бившият атлет може да бъде освободен, след като е излежал половината от присъдата си от 13 години и 5 месеца. Но той първо трябва да участва в това, което южноафриканските власти описват като "възстановително правосъдие".

Като част от това се очаква от нарушителите да говорят с жертвите си или техните роднини. Те също така трябва да признаят вредата, която са причинили, казаха от отдела за поправителни служби.

Той е преместен от затвор в столицата Претория в затвор в пристанищния град Гкеберха, известен преди като Порт Елизабет. 

Писториус застреля Рийна Стийнкам през 2013 г., казвайки, че я е сбъркал с крадец в дома му в Претория. Той стреля четири пъти през заключена врата на тоалетната.

През 2014 г. южноафриканецът получи петгодишна присъда за непредумишлено убийство. Но Писториус беше признат за виновен за убийство по обжалване през 2015 г. и по-късно присъдата беше увеличена на 13 години и 5 месеца.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти