Димитър Бербатов: Действията на БФС от жалки стават смехотворни

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип отново атакуваха ръководителите на футболната централа, както и техните действия. По думите им от "Бояна" изискват от клубовете да подпишат писма, с които да заявят несъгласие с обжалването на проведения на 12 октомври Конгрес. 

Ето какво пише още във фейсбук страницата "Р-Еволюцията е тук":

"Факт е поредното безумно действие на ръководството на БФС. На зоналните съвети на БФС е възложена задачата да започнат събирането на писма от клубовете без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание. 

📸 Виж писмата в прикачената визия към публикацията 📄 
Безумието се състои в това, че по същество с въпросните писма БФС изисква от своите членове да изкажат несъгласие и да се откажат от правата си по Устав и Закон. 
Така от клубовете се изисква настойчиво да подпишат писма, с което заявяват несъгласие с обжалването на Конгреса от 12.10.2021 г. с аргумента, че членството на новите клубове е от важно значение за развитието на футбола. 

Бербатов: Оттук нататък ще ме виждате само в костюми! БФС е с много "двойки"
Бербатов: Оттук нататък ще ме виждате само в костюми! БФС е с много "двойки"

Кое е това нещо, което заплашва членството в БФС на който и да е клуб и по какъв начин обжалването на умишлено проваления от Борислав Михайлов конгрес има отношение по темата, така и не става ясно. На 18.03.2022 г. има свикан конгрес, на който заявилите членство в БФС клубове ще бъдат приети като пълноправни членове на футболния съюз. Надеждите на всички нас, а и на клубовете, са, че през март 2022 г. конгресът няма да бъде опорочен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в борбата си за промяна. Нелепо е да се смята, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие членство в БФС. Изисква се само малко търпение и смелост. Ясно обаче е това, че с подобни действия се цели не само да се противопоставят клубовете едни на други, но и може би БФС да провери колко са тези, които все още са готови да действат под команда и от страх. 

📢 Нека отговорим – няма такива! Времената на заплахи и манипулации приключиха. Идва ред на спазването на Устава и Закона. Идва ред на времена, в които ще се работи в интерес на футбола и в интерес на клубовете, които са членове на БФС, а не срещу тях. 
И един съвет – не притискайте ръководителите на зоналните съвети с подобни "задачи", само защото получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в подобно унизително положение, защото това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на първенствата и турнирите. Без тях ще спре и спортно-състезателната дейност на БФС. Поне ги оставете да си вършат работата, а не ги карайте да се излагат пред клубовете с подобни смехотворни писъмца."

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти