Бербатов: Оттук нататък ще ме виждате само в костюми! БФС е с много "двойки"

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов говори пред медиите в столицата. Бившият централен нападател се срещна с децата от школата на ЦСКА - София, след което говори по актуални теми от родния футбол. Бербатов показа декларация чрез своя мобилен телефон, като според него тя се разпространява от "Бояна" до футболните клубове. Ето какво сподели бившата звезда на Манчестър Юнайтед пред репортерите:

11 Среща на Димитър Бербатов с деца от школата на ЦСКА - София

"Избледнява ви образът ми на футболист ли? Тоест, играл съм 20 години и за една година ви изгледнява? Ще ме виждате оттук нататък само в костюми, натам съм се запътил. От време на време се включвам в тренировки с деца, доставя ми удоволствие, разбира се. Интересно ми е - комуникацията, въпросите на децата. Казах им и малко по-сериозни неща за тяхната възраст, надявам се да ме разберат и да се опитат да спазват това, което им казах. 

11 Среща на Димитър Бербатов с деца от школата на ЦСКА - София

Докато идвах насам, получих информация. Какво се случва в момента - камерите къде са? Това е декларация (показва мобилния си телефон - б.а.), която се разпространява от БФС и с която се задължават клубовете да я подпишат и да кажат, че не искат да се обжалва конгреса. БФС измами и не си спази устава на конгреса, защото трябваше да има балотаж. Сега обаче им казва: "Отказвайте се от това обжалване, ние ви измамихме, но ще си продължим, вярвайте ни". 

11 Среща на Димитър Бербатов с деца от школата на ЦСКА - София

Всеки клуб си има правото на глас, не може да му казваш какво да прави. Надяваме се съдът да отсъди в полза на справедливостта, както досега е било. Това се случва в момента. На 18 март си има редовен конгрес, който не може да бъде отменен. Има я точката за избор, но те ще опитат да я махнат тази точка, техният мандат ще свърши на 18 март, стана едно мешаница. Информация има отвсякъде и се чудиш на кого да вярваш, но събитията показват за какво става въпрос. Тарикатски номера, които сме ги прочели отдавна. Мисля, че подкрепата за нас я има навсякъде. Гледаме за подобряването на българския футбол. 

11 Среща на Димитър Бербатов с деца от школата на ЦСКА - София

Самите клубове останаха разочаровани от конгреса и провеждането му, нямаше балотаж. Изпълкомът пак е с президенти вътре, промяна няма, а ти си пишеш "шестици". Времето за промяна е тук! Трябва да има мандатност на президента, уставът трябва да се промени, ПФЛ трябва да администрира професионалния футбол, нашите послания са същите и съм сигурен, че те пак ще гласуват за тази промяна. Протоколът беше прикрепен умишлено към пълномощно, за да не може да се види самият протокол. Чули сте всички аудиозаписа. Искам някой да ми отговори на какво разчита БФС. "Вярвайте на нашите лъжи", казват те. Моля ви не бъдете глупави! 

11 Среща на Димитър Бербатов с деца от школата на ЦСКА - София

Очаквам от тях същите неща. Пак подтикване, заплашване, все неща, които в момента се случват - вземи тези топки, тези мрежи, обувки, после гласувай за нас - това мога да направят те. В крайна сметка не мога да задължа никой клуб да хареса това, което правим. Не може всички да се обичаме. Но си мисля, че с моя екип показваме искреност и уважение. Видяхте конгреса, видяхте как премина, нека всичко мине по честен път. Като трябва да има балотаж, нека има балотаж. Оценка на БФС ли? "Двойки" на много места, тук-там може да има някоя "тройка", но да слагаме "шестици"… Значи ти не търсиш промяна. Лесно ми е да критикувам, да. В опозиция съм, после критиката ще бъде срещу мен. Показваме нещата, които могат да се подобрят, но нищо не се прави по тях".

Снимки: Спасияна Сергиева

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти