Казис Максвитис: Целим се в победа над България

Казис Максвитис: Целим се в победа над България

Казис Максвитис ще направи официалния си дебют начело на националния отбор на Литва срещу България. Двата тима се изправят утре от 19:30 часа в първия двубой от група “F” на квалификациите за Световното първенство през 2023-а. Треньорът на клубния Парма Перм даде своя коментар относно дебютния си двубой начело на литовците, който според думите му ще се превърне в “специален”.

Националите без Костадинов и Чернокожев в Литва
Националите без Костадинов и Чернокожев в Литва

“Обикновено дебютният мач се превръща в специален, защото това е първият официален тест за издръжливост. Може да тренираш колкото време пожелаеш, но именно в двубоя се вижда на какво ниво е подготвен отборът. Тези мачове добавят допълнително интрига и не всички играчи се справят успешно с напрежението. В повечето време обаче, когато чуеш първия съдийски сигнал, обикновено забравяш за цялото натрупано напрежение.

Ситуацията не е много благородна, защото е трудно да подготвим отбора на пълни обороти за толкова кратко време. С останалата част от треньорския щаб ще опитваме да оптимизираме процеса колкото се може по-добре, да заредим с информация баскетболистите и да не ги занимаваме с ненужни факти. Готвим се за битката и се целим в победа”, заяви Максвитис.

Мачът между Литва и България започва утре от 19:30 часа в Клайпеда.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички