Сензация в овчарския скок обмисля да спре "незабавно" със спорта заради проблем с Филипинската федерация

Сензация в овчарския скок обмисля да спре "незабавно" със спорта заради проблем с Филипинската федерация

Филипинската сензация в овчарския скок Ернест Джон Обиена заплаши да обмисли "незабавно" оттегляне от спорта заради разследване, което се провежда срещу него от националната федерация по лека атлетика.

Обиена поиска от Филипинската атлетическа асоциация по лека атлетика да оттегли разследването срещу него и да се извини публично за “неоснователните“ твърдения на органа.

“Ако това не се случи, ще обмисля другите си възможности, като незабавно се оттегля от спорта, който обичам във Филипините, и вероятно ще се върна в училище“, каза Обиена.

На виртуална пресконференция в неделя Обиена отрече, че не е платил над 4,8 милиона британски лири като треньорски хонорар на своя украински ментор Виталий Петров.

Местната атлетическа федерация поиска от Обиена да върне сумата, обвинявайки го в кражба на парите и фалшифициране на документите, които е подал на националната федерация по лека атлетика.

“Моята собствена федерация излиза към мен с чиста агресия, без никакви съмнения и с намерение да унищожи репутацията ми“, каза Обиена, който потвърди, че е получил писмото от разследващия комитет на централата.

Финалистът от Олимпийските игри в Токио твърди, че притежава доказателство, че е платил на Петров.

Петров, който също присъства на онлайн пресконференцията, се оплака от разследването срещу Обиена и потвърди, че атлетът му е платил всички дължими суми.

“Не разбирам какво прави тази федерация и нейната работа, която произтича от унищожаването кариерите“, каза Петров, опитен треньор в овчарския скок, който е подготвял много олимпийци.

26-годишният спортист каза, че разследването е повлияло на психическата му подготовка за бъдещи турнири, като евентуалното участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. сега е в опасност поради спирането на финансирането от федерацията.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти