Лил направи сериозна крачка към следващата фаза след минимална победа

Лил победи с минималното 1:0 гостуващия РБ (Залцбург) и направи сериозна крачка към класиране в следващата фаза. Единственото попадение в срещата бе дело на Джонатан Дейвид в 31-ата минута, но сериозен принос за него имаше и ветерана в състава Бурак Йелмаз.

Лил успя да поведе в 31-ата минута, когато ветерантът Бурак Йелмаз премина през поредица от бранители на РБ (Залцбург), а при опит за изчистване от страна на защитник топката отиде на крака на Джонатан Дейвид, който отбеляза за 1:0. Само няколко минути по-късно турският нападател отново отне отлично и опита да напредне, но бе спрян от защитник.

Двата тима започнаха второто полувреме на по-високи обороти. Френският тим изглеждаше доста по-опасен при своите контраатаки, а РБ (Залцбург) не успяваше да застраши с нещо особено Гърбич. Въпреки това те също не успяха да достигнат до второ попадение и стрещата завърши с минимална победа с 1:0 на домакините.

По този начин Лил излезе начело в групата с 8 точки, но е плътно следван от днешният си австрийски противник, който е със 7, а Севиля има 6. В последният кръг Лил ще се изправи срещу испанския тим в решителен мач за едно от двете места, които дават право на класиране в следващата фаза.

Още от Футбол свят

Виж всички