Джанан Муса ще тормози “лъвовете”

Джанан Муса ще тормози “лъвовете”

Една от звездите на босненския баскетбол - Джанан Муса, е получил разрешение да се присъедини към националния отбор за предстоящите мачове срещу Чехия и България от световните квалификации. Стрелецът на испанския елитен Бреоган и бивш играч на Бруклин Нетс е дал два последователни отрицателни теста за COVID-19, след като преди това бе върнал положителен резултат.

В лагера на Босна очакват победи срещу Чехия и България
В лагера на Босна очакват победи срещу Чехия и България

“Имам огромно желание да играя за националния отбор и сега ще използвам тази възможност. Бях много разочарован, когато дадох положителен тест за коронавирус преди няколко дни. Все пак след това върнах два последователни отрицателни резултата и преодолях това препятствие. Не мога да скрия щастието си от това, че пристигам в Сараево. Нямам търпение да се присъединя към съотборниците си и да започна подготовка с националния отбор. Селекционерът ще определи ролята ми в тима. Аз знам само, че ще дам повече от 100% от възможностите си с националната фланелка”, споделя Муса в изявление за местната баскетболна федерация.

Муса е топреализатор на Бреоган със средни показатели от 15.5 точки, 4.2 борби и 2.3 асистенции в испанската Лига Ендеса. Преди да стигне до Испания, 206-сантиметровият баскетболист прекара две години в НБА с екипа на Бруклин Нетс, където изигра общо 49 мача и регистрира по 4.3 точки и 1.9 борби. Босна и Херцеговина се изправя срещу Чехия на 26 ноември, а три дни по-късно гостува на България в "Арена Ботевград". 

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички