ФИФА приключи обиколката на стадионите за световното първенство през 2026

ФИФА приключи обиколката на стадионите за световното първенство през 2026

Международната футболна федерация (ФИФА) приключи с посещенията на стадионите, кандидати за домакинства на мачове на световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026-а година с посещение в Торонто, съобщава агенция "Ройтерс". Очаква се окончателното решение да бъде взето през месец април. В списъка с потенциални домакини попадат 22 града и 23 съоръжения, за които ФИФА вече има изготвени доклади. Те ще бъдат сведени до 16 локации. Председателят на дирекцията за провеждане на турнири Колин Смит все пак уточнява, че списъкът не е категоричен.

"Когато ни бе представена кандидатурата, тя съдържаше числото 16 за окончателен брой на стадионите. Отбелязали сме си го, но в крайна сметка всичко зависи от ФИФА. Централата ще реши колко и кои съоръжения ще приемат мачове, като аз лично очаквам това да се случи по-скоро през април, отколкото през март", заяви той.

Торонто и Едмънтън са кандидатите от страна на Канада, докато Гуадалахара, Монтерей и Мексико Сити са мексиканските. Двете държави ще получат по десет мача от турнира, в който ще се противопоставят рекордните 48 отбора, а останалите ще бъдат проведени в САЩ. Американските градове са Атланта, Балтимор, Бостън, Синсинати, Далас, Денвър, Хюстън, Канзас Сити, Лос Анджелис, Маями, Нешвил, Ню Йорк/Ню Джърси, Орландо, Филаделфия, Сан Франциско, Сиатъл и Вашингтон. "Като цяло сме напълно задоволени от видяното и решението няма да бъде лесно", добави Колин Смит.

Още от Футбол свят

Виж всички